8 d’octubre del 2011

281

Bastia e obrava l'amic una bella ciutat on estegués son amat. Ab amor, pensaments, plants, plors e llanguiments la obrava; e ab plaers, esperança, devoció la ornava; e ab fe, justícia, prudència, fortitudo, temprança la guarnia.

10 comentaris:

  1. Marc Capdevila Prat, 1B batx Sant Miquel dels Sants.

    L'home creava una ciutat, on hi hagués Déu, una ciutat amb amor, pensaments, plans, plors la feien, i plaer i esperança i devoció l’ornava, i amb fe, justícia, prudència i temprança la guarnia.

    Parla de la missió per a convertir els infidels, per a convertir-los tots en catòlics i per a formar una ciutat catòlica amb l’ajut dels que eren infidels.

    ResponElimina
  2. En aquest versicle ens parla de fer una ciutat que l'utilitza com a metàfora per dir que l'home crea un món de fidels catòlics convertits i que aquest ajudaran a convertir als infidels.

    August Boza 1B Batxillerat Sant Miquel dels Sants.

    ResponElimina
  3. Anna de Rocafiguera, 1B Batxillerat. Col·legi Sant Miquel dels Sants.
    El que ens ve a dir Ramon Llull és que l'home ha de crear una ciutat creient. Aquesta ciutat, ha de ser catòlica i, per tant, s'ha de complir la missió de convertir els infidels en catòlics.

    ResponElimina
  4. Amb amor, plants, pensaments i llàgrimes ell obrava per una ciutat que mantenia un sentiment comú i fidel, era bella, i amb la fe, amb la justiciam la ornava, la guarnia (la feia una ciutat cada vegada més justa per els qui l'habitaven.

    Xavier Soler 1r.A

    ResponElimina
  5. Amb amor, plants, pensaments i llàgrimes ell obrava per una ciutat que en un futur mantindria un sentiment comú i fidel; era bella, i amb la fe, amb la justicia la ornava,''conversió a infidels-fidels/ la guarnia (la feia una ciutat cada vegada més justa per els qui l'habitaven.

    Xavier Soler 1rA

    ResponElimina
  6. La ciutat d'amor, el lloc d'amor que es crea quan s'estima, està fet d'elements contraris: planys i dolor, paler i esperança.
    I, a part de la fe, laguns valors: ser prudents, ser forts i ser equilibrats en les nostes acutacions

    ResponElimina
  7. L'home ha de crear una ciutat on hi regnés l'amor, s'hi trovés Déu i que sigués una ciutat creient i catòlica. De manera que intentava convertir els infidels en càtolics creients.

    1B batx Sant Miquel dels Sants. Marc Colomer

    ResponElimina
  8. L'amic construia i guarnia una ciutat on Déu hi fos present, la construia amb amor i sacrifici, plena d'esperanca i devoció a Déu.

    Sergi Mercader 1rB

    ResponElimina
  9. Marc Arumi 1rB batx

    En aquest versícle el que pretèn dir-nos Ramon Llull es que els homes havien de crear una ciutat creient, és a dir una ciutat amb fe vers Déu.
    Ens parla d'una ciutat no formada només per els creients sino també per tots aquells infidels que encara s'havien de convertir al catolicisme.
    Aquesta ciutat havia d'estar guarnida d'esperança, planys dolor i plaer.

    ResponElimina
  10. El que ens vol dir l'autor és que l'amic (home) construeix una ciutat pels creients, perquè s'hi practiqui la fe. És una ciutat creada per l'amat (Déu), i el que vol és que els infidels, es converteixin amb fidels i creients.
    La ciutat està creada per estimar a l'amat i per tenir-hi esperança.

    Lluc Gómez Sabaté. 1B Batxillerat

    ResponElimina