4 de desembre del 2012

339

Hac(Tingué) l'amic fam, set, calor e(i) fred, pobretat, nuedat(pobresa, nuesa), malaltia, tribulació; e fóra(seria) finit si no hagués membrança(tingués record) de son amat, qui el sanà ab(amb) esperança, remembrament(record), e ab lo renunciament d'aquest món, e ab lo menyspreament(el menyspreu) del blasme de la gent.

12 comentaris:

  1. Aquest versicle ens convida a tots a reflexionar sobre el nostre estil de vida, ens ensenya a no fer cas del que la gent diu de cadascú, i a ser feliços amb poc. Ser feliç perquè tens a persones que estimes i t'estimen al teu voltant, i no pas perquè tens més coses que algú altre.
    Carla Nogué i Ges
    4tB
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  2. Per viure el dia a dia és important tenir persones al costat i que t’ajudin als moments difícils. Bona part del ben estar s’aconsegueix tenint un gran felicitat per viure el moment i agrair a totes les coses que ens fan estar bé. És veritat que per sobreviure, alimentar-nos necessitem diners per poder comprar el menjar, roba, etc, però el què realment dóna sentit a la nostra vida és sentir-te estimat amb persones que t’acompanyin per aconseguir els objectius i il•lusions.
    Eduard Jaumira i López
    Col•legi Sant Miquel dels Sants
    4 B

    ResponElimina
  3. La idea principal d'aquest versicle és la confiança i el lliurament a Déu deixant de banda les coses materials i les necessitats. L'home escull les idees espirituals per davant dels béns.
    En el versicle podem observar una metàfora on Déu s'identifica amb "amat" i "amic" substitueix a l'home.
    També observem una enumeració on s'hi descriu els principals patiments físics dels homes com és ara la fam o la set. Aquest recurs estílistic, a més, dóna èmfasi al versicle.
    Mariona Colomer i Rosell
    4tB
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  4. El versicle ens diu el que és necessari per viure i el que no, la fam és important però el més important és ser estimat, sempre estar acompanyat i valorar l'estimació que tenen els de més cap a tu. Crec que està molt ben dit.
    Martí Arumí Masferrer
    4rtB
    Col·legi Sant Miquel dels Sants.

    ResponElimina
  5. Aquest versicle ens diu el que és més important per la vida, que el més important és que alguna persona que t'estimi i no és tenir molts diners. Tot i així, jo crec que les coses materials també són importants per viure, perquè avui en dia sense diners no vas enlloc, però també penso que és més important tenir a gent que t'estimi. Realment una contradicció.
    Oriol Subiranas i Casellas
    4tB
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  6. Aquest versicle principalment fa referència a l'acció de Déu sobre l'home, ja que li perdona els pecats i té esperança en ell.
    També podem dir que aquest versicle ens diu que no només hem de donar importància material al viure, sinó que sempre hem de tenir algú al costat que ens ajudi tal i com fa Déu per nosaltres.
    Els recursos estilistics que apareixen en aquest versicle son: la metàfora, referent a Déu com Amat i a l'home com Amic, també apareix l'ennumeració per tal de ressaltar els obstacles materials que ens allunyen de Déu.
    Àlex Sainz i Martínez
    4tB
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  7. L’home pateix per les coses materials i Déu el salva,el sana i li dóna l’esperança d’una vida millor sense aquesta malaltia, deixant a part el que facin les altres persones i centrant-se en el que realment el faci feliç.
    Així no sentirà la soledat ni estarà malament perquè serà estimat.
    A vegades creiem que són més importants unes coses que d’altres, però per sort sempre hi ha algú que ajuda a anar per bon camí i veure el veritable sentit de la vida.
    L’amic del text representa l’home i l’amat, a qui es dirigeix, és la figura de Déu.
    Mireia Chandre i Freixas
    4tB
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  8. Aquest versicle ens vol explicar que, per molts béns materials que tinguem, el més important és que ens sentim estimats, ja que per molt malalt, pobre o els problemes que tinguis, la teva vida tindrà sentit si et sents estimat, tal i com diu la Mireia.
    Jordi Donadeu i Casassas
    4tA
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  9. Ramon Llull,amb aquest versicle del dia 04 de desembre, ens ensenya que l’amor incondicional que ens ofereix Déu, és més important que els béns materials.
    Per viure dia a dia, és necessari sentir-te acollit per nostre senyor, al llarg dels teus dies.
    Déu, t’acompanya al camí de la vida i t’ajuda a escollir entre el bé i el mal.
    En aquest versicle destaquem un recurs estilístic: La metàfora, referent, a l’home com a l’Amic, i a Déu com a Amat.
    L’AMOR DE DÉU, ÉS LA MES GRAN DE LES FORÇES

    Ariadna Jutglar i Anglada
    4tA
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  10. Aquest versicle correspon a la data del meu aniversari
    El text explica que l'home li dóna massa importància a les necessitats primàries. Després de dir que passa fam, set, fred, etc., Déu li diu que, per un moment, s'oblidi de tot això i pensi en coses més importants, com pot ser per exemple, l'amor cap a Déu

    Arnau Prat
    4tB
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina
  11. Ja no només amb aquest versicle sinó amb tot els fets de la nostra vida quotidiana, crec que abans d' anar a dormir tindríem que reflexionar del bo i del dolent del dia a dia i trobar-li el cantó més positiu però també el més realista, per l’ endemà millorar el que has fet malament. Aquests versicles estan pensats per fer aquesta reflexió.

    Arnau Sadurní i Comerma
    Col•legi Sant Miquel dels Sants de Vic
    4RT A


    ResponElimina
  12. Aquest versicle ens fa adonar que hem de reflexionar sobre la nostra manera de viure i a plantejar-nos el concepte que tenim del viure. Després que l'home passi set, fam, fred, etc... s'adona que continua viu, i no gràcies a calmar aquests patiments, sinó al sentiment d'estima de Déu cap a nosaltres. L'amor de Déu és molt més important que qualsevol bé material. Per molts béns que tinguem, el més rellevant és sentir-nos estimats, i Déu ens correspon en aquest sentit. Sentir l'amor que ens dóna Déu fa fora la foscor i la soledat.

    Alba Mora i Borràs
    S4A
    Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

    ResponElimina