11 de desembre del 2012

346

Havia l'amic a anar llongues carreres(L’amic havia d’anar per llargs camins), e(i) dures e aspres; e era temps que anàs(d’anar) per aquelles e que portàs(de portar) lo gran feix que amor fa portar a sos amadors. E per açò(per això) l'amic alleujà sa ànima dels pensaments e els plaers temporals, per ço que(per tal que) el cos pogués portar lo càrrec pus(més) lleugerament. E l'ànima anà per aquelles carreres en companyia ab(amb) son amat.

3 comentaris:

  1. Aquest fragment explica que l’home (l’amic) vivia una època dura, que el camí de l’amor no li era fàcil i li comportava duresa i aspror. Aleshores, per alliberar-se va fer fugir de la seva ànima les males càrregues de consciència, i per això va comunicar-se amb Déu (l’amat) perquè la seva ànima estigués lliure de pecats i d’aquesta manera va poder viure en pau amb ell mateix.
    Marta Soler Ylla
    4rt C
    Col•legi Sant Miquel dels Sants

    ResponElimina
  2. El versicle expressa que l’home (l'amic) recorre durs i difícils camins de la vida tot portant l’amor dels qui estima (el seu Amat, que és Déu), tot i que a vegades s’han de separar els pensaments dels plaers, per tal de no complicar-se la vida i de fer el camí més fàcil per poder arribar a la felicitat.

    Laura Domènech Serra
    4rt C
    Col·legi Sant Miquel dels Sants

    ResponElimina
  3. Aquest versicle tracte sobre l'amic que està passant per mals moments i camins complicats amb l’amor del seu amat. L’amic en deixar-se alliberar de tots els pensaments dels plaers, pretén trobar el camí més fàcil per poder ser feliç, viure amb més facilitat, en pau amb la seva ànima i amb la companyia del seu amat.

    Cristina Arumí Planas
    4rt C
    Col•legi Sant Miquel dels Sants

    ResponElimina