1 de gener del 2012

Del pròleg

Blanquerna estava en oració e considerava la manera segons la qual contemplava Déu e ses virtuts; e conquan havia finida sa oració, escrivia çoaixò en què havia contemplat Déu. E açòaixò faïafeia tots jornsdies; e mudavacanviava en sa oració novelles raons, per tal que de diverses maneres e de moltes componés lo Llibre de amic e amat, e que aquelles maneres fossen breus, e que en breu temps la ànima neen pogués moltes decórrer.


E en la benedicció de Déu, Blanquerna començà son llibre, lo qual departídividí en aitantstants verses concom ha dies en l'any. E cascúcada vers basta a tot un dia a contemplar Déu, segons la Art del Llibre de contemplació.

3 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies per aquesta feina tan generosa. Posar a l'abast els textos místics de Llull en una edició digital on només tocar el text s'actualitza és una gran cosa!!! Ja ho he enllaçat a Facebook i Twitter, però forme part d'una xarxa on hi ha inscrits més de 450 docents, molts de català, i si voleu estarem molt contents que hi enllaceu el vostre blog o qualsevol altra cosa que se us ocórrega (www.1entretants.ning.com). Moltíssimes gràcies i salutacions cordials!

    ResponElimina
  2. Felicitats i moltíssimes gràcies per l'excel·lent iniciativa.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies, Oreto i Quadern de mots, pel vostre suport i aquestes paraules tan encoratjadores. Benvinguda i benvingut sigueu al "Llibre"!

    ***Llull és ben viu***

    ResponElimina