12 de desembre del 2012

347

Denant(Davant) l'amic deïen un jorn(deien un dia) mal de son amat, sens que l'amic no hi respòs(respongué) ni escusà son amat. E és questió, qual és pus encolpat(I hom es pregunta, qui és més culpable): o els hòmens(homes) qui blasmaven l'amat, o l'amic qui callava e no escusava son amat.

4 comentaris:

  1. En aquest fragment parlen que un senyor critica el seu amat (déu) davant del seu amic, i aquest no diu res. I el que tothom es pregunta és qui és més culpable: l’home que no estima el seu amat o l’amic que ho sap i no ho diu?
    Jo crec que els dos són culpables, però l’amic és, depèn de com t’ho mires, perquè si és bon amic no el delatarà , però, per contra, ningú mereix s’ enganyat.
    Aquesta és una frase de reflexió que ens transmet que no és bo jutjar una persona, i menys, a les seves esquenes.
    Júlia Traveria 4rt C
    Sant Miquel dels Sants

    ResponElimina
  2. Aquest versicle explica que un dia davant de l’home (amic) estaven parlant malament de Déu (amat), però l’home ni responia, ni els donava la raó, ni l’excusava. I la qüestió és, qui és més culpable dels dos? Els homes que blasmen a Déu i parlen malament d’ell o l’home que calla i no diu res?

    Mireia Garcia i Soldevila
    4rtC
    Col·legi Sant Miquel dels Sants

    ResponElimina
  3. Aquest versicle tracta que un dia l’home sentia que parlaven malament de Déu i ell no va dir res, ni s’hi va afegir, ni els va criticar ni res. Però ¿qui és més culpable, els que critiquen a Déu o l’amic que estima Déu i no surt a la seva defensa?.

    Roger Verdaguer i Torres
    4rt C
    Col·legi Sant Miquel dels Sants

    ResponElimina
  4. Aquest text explica que un senyor criticava al seu amat que és Déu davant del seu amic.
    La gent no sabia si culpar al senyor o culpar a l'amic.
    Qui és mes culpable? La gent que critica a Déu davant l’amic o l'amic que està amb Déu però no el defensa mai?

    Carla Fernández Sala
    4rt C
    Col·legi Sant Miquel dels Sants

    ResponElimina