17 de gener del 2012

17

Enfre(entre) temor e(i) esperança ha fet hostal amor, on viu de pensaments e mor per oblidaments con(oblits com [de la mateixa manera que]) los fonaments són sobre los delits d'aquest món.

4 comentaris:

  1. Molt bona idea i per molt d'anys. Perfecte el sistema de poder llegir l'original i alhora la traducció al català actual. Fa anys que volia llegir-lo entenent-lo amb més facilitat. Ara amb la teva idea puc gaudir "finalment!" d'un llibre genial,per una idea genial. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sigues benvingut.
      Gràcies pel teu suport i les teves ganes de llegir l'obra mística de Llull.

      Elimina
  2. M'ha cridat la atenció aquest vers, però no acabo de entendre'n el significat. Una ajudeta?

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'amor, el nostre impuls vital, viu entre la por i l'esperança, dues actituds davant la vida, segurament necessàries i complementàries.
      L'amor creix (i aquesta visió és molt lul·liana) a partir del pensament, de la raó, de la memòria, i es veu perjudicat per l'oblit i tot allò que sigui antagònic a l'enteniment. La mort de l'amor que professa Llull es dóna quan fonamentem l'existència en "los delits d'aquest món", és a dir, en el materialisme i la manca d'espiritualitat.
      No sé si t'hem ajudat. En qualsevol cas, aquesta és una interpretació personal que pot ser complementada i enriquida amb altres com la teva.

      Elimina